Vaiko mityba
Kalcis būtinas augantiems kaulams stiprinti. Šis mineralas lengvai pasisavinamas iš vidutinio riebumo pieno, žinoma jei vaikas alergiškas, šio produkto reikėtų vengti. Galima tada rinktis kitus maisto produktus, bananus, riešutus ir pnš.
Vengti apsilankymų greito maisto restoranuose. Nors ten maistas vaikams labai gardus, tačiau reikėtų atsižvelgti į galimas pasekmes. Atsiranda išankstinis antsvoris, įtakojantis rimtesnius susirgimus. Keptas bulvytes galima pagaminti ir namie, vartojant sveiką aliejų, pritraukiantį kuo mažiau riebalų.
Visada svarbu ant stalo patiekti maistingą maistą. Maistas turėtų būti įvairus, taip vaikui netruks vienų ar kitų maistingųjų medžiagų. Vaikui reikalingas tiek gyvulinės, tiek riebalinės kilmės maistas. Su gyvuliniu maistu gaunami baltymai ir riebalai. Augalinis maistas praturtintas angliavandeniais, vitaminais bei mineralizuotomis medžiagomis.
Tinkama mityba turi įtakos tiek protinei, tiek fiziniai vaiko raidai. Mityba turi atitikti vaiko amžių, svarbu laikytis mitybos režimo. Esant netinkamai mitybai suprastėja visos vaiko funkcijos: silpnėja imuninė sistema, krinta vaiko svoris, sumenkėja raumenų masė, vaikas tampa bejėgis prieš įvairias ligas.
Privalumai ir trūkumai ekologiškų daržovių
Ar vegetariškos dietos nekenkia mano vaikui?
Jei esate vegetaras, jūs tikriausiai nusprendėte prie to pratinti ir savo atžalą. ... |
|
Gazuotų gėrimų grėsmė
Coca cola yra neįtikėtinai populiarus gėrimas visame pasaulyje. ... |
|
Mokyklinio amžiaus vaikų mityba
Paprastai mokyklinio amžiaus vaikų medžiagų apykaita yra greitesnė nei suaugusių, bet lėtesnė nei ikimokyklinio amžiaus. ... |
|
Kaip maistas gali pakenkti jūsų kūdikiui
Norint užauginti sveiką vaiką, turime pasirūpinti jo tinkama mityba. ... |
|
Žindymo pliusai
Moters krūtyse yra gana daug didelių liaukų. ... |
|
Sveikas maistas sveikam gyvenimui
Sveiko gyvenimo būdo kūrimas – visą gyvenimą trunkantis procesas. ... |
|
Pasterizuotas pienas yra kenksmingas
Pasterizuotas pienas užtikrina ilgesnį produkto galiojimo laiką, sunaikina mikroorganizmus. ... |
|
Gaivieji gėrimai
Vienas iš labiausiai skatinamų produktų – gaivieji gėrimai. ... |
|
Žaliavinis maistas ir vaikams
Vis daugiau žmonių pietums renkasi žalią maistą. ... |
|
Kodėl vaikams negalima gerti kavos?
Kava yra kilusi iš Etiopijos (tikriausiai Kafos regiono, nuo kurio vardo galėjo kilti ir pats žodis „kava“), kur natūraliomis sąlygomis auga arabinis kavamedis. ... |
|
3 veiksniai, kodėl reikia maitinti kūdikį ekologišku maistu
Populiarėjant ekologiškiems produktams į rinką, kelią skinasi ir ekologiški mišinėliai kūdikiams. ... |
|
Sveiko maisto vadovas vaikams
Sveikas maistas turi turėti gerą skonį. ... |
|
5 natūralūs maisto produktai vaikams
Vaikams augimo metu būtina gauti tinkamą energijos kiekį. ... |
|
Maisto priklausomybė – ar tai realu?
Maisto priklausomybė tampa rimta problema ne tik tarp suaugusių. ... |
|
Maisto produktai, turintys įtakos vaikų smegenims
Žmogaus smegenys turi apie 100000000000 smegenų ląstelių (neuronų). ... |
|
Vaikų dieta
Visų pirma, vaikai neturėtų laikytis jokių dietų. ... |
|
Geriausi pieno šaltiniai
Ne kiekvienas vaikas yra pieno mėgėjas, todėl kai kuriais atvejais tenka išbandyti kitokius pieno produktus. ... |
|
Jūros gėrybių poveikis organizmui
Šiandien žmonės supranta kokią naudą teikia jūros gėrybės. ... |
|
Maistas ir gėrimai
Maisto produktai ir gėrimai, kuriuos vartojame kasdieniniame gyvenime gali atnešti tam tikrus susirgimus. ... |
|
Kokį maistą įdėti vaikui į mokyklą pietums
Daugelis tėvų yra susirūpinę vaikų maistu, kurį siūlo mokyklų valgyklos. ... |
|
Ką reikia žinoti prieš pradedant kūdikį maitinti kietu maistu
Papildomo kieto maitinimo įvedimui kūdikis turi būti subrendęs, pasiruošęs pasiimti, nuryti, virškinti ir pasisavinti papildomą maistą. ... |
|
Sumuštiniai Jūsų vaikui
Dažnai tėvai suka galvas galvodami ką įdėti vaikui į mokyklą pietums. ... |
|
6 įpročiai, pagerinantys vaikų imunitetą
Karščiavimas, kosulys, sloga normalūs peršalimo simptomai. ... |
|
Špinatų įtaka vaikų organizmui
Špinatai savo išvaizda panašūs į salotas. ... |
|