Šeima

Makaronų privalumai

 

Makaronų privalumai Viso grūdo makaronuose yra vitaminų, mineralų ir ląstelienos. Tačiau dauguma žmonių renkasi perdirbtos tešlos, dėl skonio ir tekstūros. Taip yra todėl, kad sveikų grūdų makaronai turi stipresnį skonį, nei žmonės yra įpratę. Labiausiai paplitusios makaronų rūšys:
*Mostaccioli;
* Ravioli;
* Rigatoni;
*Capellini;
*Pappardelle;
*Lasagna.

Šiuose makaronuose yra mažesnis glikemijos indeksas, kuris reiškia, kad nesukelia didesnio nei įprastai insulino lygio. Tai labai svarbu diabetu sergantiems ir svorį metantiems žmonėms. Kai kurie žmonės mano, kad nuo makaronų kaip tik storėjama, tačiau tai visiškas mitas. Ne paslaptis, kad aktorės Sofi Loren makaronai - vienas mėgstamiausių maisto produktų. Prie viso grūdo makaronų gali būti sunku pripratinti vaikus. Todėl stenkitės palaipsniui įvesti makaronų pakeitimą. Naudokite daugiau padažo, daržovių.

Kodėl naudinga valgyti makaronus?
Makaronai suteikia ilgesnį sotumo jausmą, padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Vitaminai ir mineralai savo ruoštu sustiprina imuninę sistemą, sumažina aukštą kraujo spaudimą bei užkerta kelią vėžiniams susirgimams. Makaronuose esanti geležis sumažina nuovargį ir anemiją. Makaronuose yra sudėtingos struktūros angliavandenių, kuriuos suardo tik organizmas. Lėtai besiardantys angliavandeniai suteikia organizmui pastovios energijos, pagerėja fizinis darbas, mąstymas, koncentracija. Pilno grūdo makaronai yra rupūs – turi ir angliavandenių, kurie nenaudojami energijos gamybai, bet palengvina ir gerina virškinimą. Šia savybe pilno grūdo makaronai lenkia kitus net 8%.
Makaronai praturtinti kviečių sėlenomis ir gemalais yra sveikesni, gerai virškinami, nepriaugama svorio. Skirtingose makaronų rūšyse yra skirtingas maistingų medžiagų kiekis, kuris taip pat priklauso ir nuo makaronų paruošimo būdo. Nors visame pasaulyje makaronai gaminami iš miltų ir vandens, tačiau skonis skirtingas. Matyt, kiekvienas gamintojas turi savų paslapčių.

Įprastiniai pusryčių dribsniai

 

Dribsniai yra labai sveikas ir maistingas maisto produktas, tinkantis tiek suaugusiems, tiek vaikams. Avižose kaip žinome yra daug skaidulų, 55 proc. tirpiųjų ir 45 proc. netirpiųjų. Juose yra mažas glikemijos kiekis, tai reiškia, kad mažai veikia cukraus kiekį kraujyje. ...

Įprastiniai pusryčių dribsniai

Maisto papildai

 

Daugelis žmonių geria polivitaminus ar maisto papildus, suteikdami organizmui reikalingas medžiagas, kurių kartais negauname su maistu. ...

Maisto papildai

3 dienos Detox dietos plano

 

Jei norite atsikratyti nepageidaujamo kūno svorio, siūloma išbandyti tokią dietą. ...

3 dienos Detox dietos plano

Populiarios vaikų ligos žiemą

 

Žiemos metu pasireiškia mažesnis atsparumas įvairioms ligoms. ...

Populiarios vaikų ligos žiemą

Kokie vitaminai - reikalingi vaikams veganams

 

Visi tėvai stengiasi suteikti tokio maisto, kuriame būtų gausu vitaminų. ...

Kokie vitaminai - reikalingi vaikams veganams

Ar šokoladas tikrai maistingas maisto produktas vaikams?

 

Daugelį metų buvo laikomasi tos nuomonės, jog šokoladas kenkia vaikams. ...

Ar šokoladas tikrai maistingas maisto produktas vaikams?

Kukurūzų košė

 

Kai kuriuos vaikus yra sunku pripratinti valgyti kuo daugiau daržovių. ...

Kukurūzų košė

Kodėl valgyti reikia žalios ir geltonos spalvos maistą?

 

Problema visai paprasta: nepakanka vaisių ir daržovių. ...

Kodėl valgyti reikia žalios ir geltonos spalvos maistą?

Paauglių mityba

 

Paauglių metai yra vieni iš svarbiausių ir dažnai pamirštama apie būtiną mitybą. ...

Paauglių mityba

Sveiki užkandžiai vaikams

 

Subalansuoti užkandžiai yra svarbu kiekvienam vaikui. ...

Sveiki užkandžiai vaikams

Prastos mitybos pasekmės

 

Antsvoris ne vienintelis būdas įvertinti prastą mitybą. ...

Prastos mitybos pasekmės

Nosies alergijos simptomai ir priežastys

 

Nosies gleivinės alergija atsiranda įkvėpus medžiagų. ...

Nosies alergijos simptomai ir priežastys

5 patarimai, padėsiantys išvengti maisto ligų

 

Nuolat dėl netinkamo maisto vartojimo atsiranda vis daugiau ligų ir mirčių. ...

5 patarimai, padėsiantys išvengti maisto ligų

Sulčių nauda mūsų organizmui

 

Kiekvienas mėgsta gerti vaisių sultis, nes jos skanios ir naudingos sveikatai. ...

Sulčių nauda mūsų organizmui

Septynių vaisių naudingumas

 

Daugelis skanių vaisių pasižymi vitamino C turtingumu. ...

Septynių vaisių naudingumas

Braškių privalumai

 

Braškės yra ne tik sultingos ir skanios, bet ir aprūpina maisto medžiagomis. ...

Braškių privalumai

Obuolių sulčių privalumai

 

Sunku rasti natūralesnius vaisius, nei obuoliai. ...

Obuolių sulčių privalumai

Natūralių žolelių papildai

 

Vaistažolių papildai padeda išgydyti ligas, sutrikimus ir pagerina bendrą gyvenimo kokybę. ...

Natūralių žolelių papildai

Maisto svarba nėštumo metu

 

Daugelis motinų šiandien informuotos, apsiskaičiusios, kai kalbama apie sveiko vaiko ugdymą. ...

Maisto svarba nėštumo metu

Vitamino B12 nauda

 

Vitaminas B12 yra viena iš aštuonių vitaminų B komplekso. ...

Vitamino B12 nauda

Kas sakė, kad soja yra naudinga?

 

Fito rūgštis yra kažkas, ko jūs dar negirdėjote. ...

Kas sakė, kad soja yra naudinga?

Mitybiniai vitaminai imunitetui stiprinti ir aktyvumui palaikyti

 

Šiandieninis gyvenimo tempas dažnai nepalieka laiko, tinkamai pasirūpinti sveikata. ...

Mitybiniai vitaminai imunitetui stiprinti ir aktyvumui palaikyti

Natūralus ADHD gydymas

 

Daugeliui jaunuolių diagnozuojamas hiperaktyvumo sutrikimas. ...

Natūralus ADHD gydymas

Mitybos sutrikimai

 

Mitybos sutrikimai gali turėti skaudžių pasekmių sveikatai. ...

Mitybos sutrikimai

Vaisių rūšys, kurių negalima valgyti tusčiu skrandžiu

 

Valgyti vaisius, kai skrandis yra tuščias, yra labai dažnas dalykas. ...

Vaisių rūšys, kurių negalima valgyti tusčiu skrandžiu